Nu är det dags, våren är på ingång och mitt nya vrålåk är snart levererat, en Ford Mustang 2012 som direktimporteras från staterna. Jag är så himla exhalterad att jag känner mig som en femåring för tillfället. Jag har planerat att bygga om mitt garage för att få plats med båda bilarna under en längre period, och i med detta tänkte jag att det vore bra med led belysning i taket så att allt känns fräscht och nytt. Är man en biltok så kan man en hel del om belysning, så är det bara helt enkelt. Men jag insåg ganska snabbt att jag inte kunde mer än min lilla son vad gäller lux och ljusberäkningar. Efter att jag konsulterat med Robert (min pappas vän) som arbetat som ljuskonsult i bland annat Västerås och Stockholm, så fick jag tips om att montera 18 stycken lysrör led av märket Valtavalo som tillverkas i Finland. Till en början hade jag planerat att satsa på lysrör led från Osram som jag är väl bekant med sedan tidigare men blev snabbt övertygad om att det finska märket ändå var det bästa alternativet. Anledningarna var många, men fokus låg framförallt på den extremt långa livslängden och ljuskvaliten som tyskarna alltså inte kunde matcha. Om ni undrar varför det blev lysrör led och inte vanliga lysrör så är det för att led lampor ger ett bättre och klarare ljus. Slutresultatet då? Det blev helt suveränt!

Valtavalo som säljs i Sverige av svenska distributören Svealight används flitigt som industribelysning inom fabriker och lagerlokaler och då tänkte jag att de säkert skulle komma till sin fulla rätt även i mitt garage, vilket det gjorde! Jag valde röret som heter E3 som var billigare och även levererade en bredare ljusbild. G4 används främst som industribelysning och på höga höjder över 8 meter. Jag hade inte så långt upp till tak så därför var det inget svårt beslut för mig.

Jag kommer att slänga upp lite fler bilder inom kort så att ni ser hur det blev!