För tre veckor sedan köpte jag en gammal Volvo 740 som jag tänkt modda från topp till tå. Mycket står på spel nu när jag slagit vad med polarna om att göra denna klassiska bil till ett tväräkta vrålåk med 500 hästkrafter bakom huven. Planen har hela tiden varit att kombinera ny teknik med gammal och att byta ut standard belysningen kändes rätt självklart. Det sitter H4 lampor i lyktorna och jag beställde IPF H4 som är marknadens bästa led konvertering som tillverkas av japanska IPF. Jag har gjort min hemläxa ordentligt och efter att ha vridit och vänt på varenda sten så insåg jag att IPF erbjuder den bästa fordonsbelysningen på marknaden. Att säga att jag blev nöjd vore en underdrift, och jag hade inte räknat med detta makalösa ljus från ett led kit. Ni som funderat över led konvertering men inte vågat av olika skäl så är mitt råd väldigt enkelt, sluta vänta och skaffa det omedelbart för ni lär inte ångra er!

Led konvertering är ett växande ämne bland bilentusiaster men man bör se upp när man handlar på nätet. Har ni märkt att många BMW bilar kör runt med belysning som bländar? I så fall så är det på grund av att led konverteringen är rena kina-skräpet som inte uppfyller de regler som krävs för att de ska godkännas vid en besiktning. Till och med polaren som har de senaste Osram-kittet blev riktigt avundsjuk på mina IPF som jag handlat hos Ljusgiganten. Det enda som hade fått mig att välja annat är ifall amerikanska Rigid börjat tillverka konverteringskit för just nu tillverkar dom endast extraljusramper. Jag hade även kunnat tänka mig att montera på led kit från Oledone men detta kanske jag testar någon dag längre fram. Om valet står mellan Philips, Osram och IPF så är valet löjligt enkelt, japanerna dominerar med råge!